Terug van weggeweest! (examentips)

Pakweg een tweetal weken geleden schreef ik mijn laatste artikel. Waar ben ik geweest en waarom liet ik niets van me horen? Vandaag geef ik jullie mijn versie van examentips. Ik ben geen heldin op het vlak van studeren, maar wel advies geven. Damn, dilemma. Ik laat gewoon weten wat ik doe! 🙂

Terug van weggeweest

Wel, het zit zo dat er toen plots erg veel deadlines de kop kwamen opsteken, groepswerken die moesten worden afgerond, presentaties die moesten worden voorbereid. Taken en projecten die bijna achter de rug zouden zijn en de examens die eraan komen.

Vrijdagnacht was eindelijk alles achter de rug en gingen we richting examens.

Aangezien ik woensdag mijn eerste examen heb en ik eigenlijk niets heb kunnen voorbereiden, heb ik wat schrik dat het niet goed zal komen, maar toch hou ik mijn hoofd omhoog en probeer ik er het beste van te maken.

Studying dor workflow! #gohardorgohome #lifeishard #stift #hard #hare #notlove #bleik

A post shared by Sarahmari (@creativitycove) on

Examentips

Tips voor examens? Daar ben ik niet echt de juiste persoon voor, maar er zijn heel wat dingen die ik in mijn middelbare schoolcarrière heb geleerd van mijn leerkracht gedragswetenschappen (she’s awesome btw).

– Geen stress hebben:

klinkt misschien superstom en niet logisch, maar eigenlijk is het de logica zelve. Fixeren op het feit dat je stress hebt tijdens een stresserende periode zal alleen maar voor meer stress zorgen. Relax dus af en toe!

– Handicap jezelf niet:

Whut? Wel het zit zo, vaak wanneer er een prestatiedruk is, gaan we onszelf sowieso al voorbereiden op het slechtste, waardoor we onszelf dan weer neerhalen en onszelf dan ook handicappen eigenlijk. Dit heeft dan als gevolg dat je je al neer legt bij slechte resultaten terwijl je waarschijnlijk dat exaampje wel had kunnen poppen.

– Positive thoughts only:

Dit is echt dé regel als het aankomt op studeren. Probeer jezelf vrolijk te houden, ervoor te zorgen dat je in jezelf gelooft, ga ervoor en hou jezelf niet tegen!

– Blijf af van extra’s:

Daarmee bedoel ik dat je best van de pillen en booze kan blijven. Niet dat ik drink, maar heel wat jongeren drinken natuurlijk weer wel. Blijf er dus vanaf en wat pillen betreffen, neem ze niet. Die Rilatine en Concentra enkel nemen als je er nood aan hebt en dus een doktersvoorschrift hebt!

– Geef jezelf ook wat tijd:

Dit leerde mijn lieve leerkracht ook. Neem pauzes en studeer per stuk. Neem ene hoofdstuk vast, spendeer daar een uurtje tijd aan, pauzeer een kwartiertje (niet gewoon facebooken, maar écht weg van je studeerplek).

– Probeer voldoende te slapen

Ik was hier verschrikkelijk in. Tijdens de laatste deadlines heb ik amper geslapen, maar tijdens de examens daarentegen slaap ik altijd tegen 22u en wordt ik rond 7u wakker. Minstens negen uur per nacht slapen zorgt voor extra energie en balans in je leven!

– Studeer overdag

Hoe tempting het ook kan zijn alles uit te stellen en om acht uur ‘s avonds plots te beseffen dat je nog geen vingen hebt uitgestoken, probeer toch maar alles op tijd te doen. Druk alles tijdig af van samenvattingen, examenleerstofoverzichten, extra vragen die je jezelf had gesteld. Zet je gsm af, laptop uit en gaan met die banaan!

– Zet ramen open:

Extra zuurstof kan zo naar je hersenen en je voelt je op slag wakkerder! Splash af en toe ook eens wat koud water in je gezicht om jezelf wakker te houden.

Verder zijn er heel wat dingen die ik doe, die waarschijnlijk niet oké zijn, maar die mij wel een beter gevoel geven. Zoals een stuk pure chocolade eten tijdens het blokken of af en toe zoute stokjes ( die mij enorm uitdrogen, maar hey het is okey). Ook probeer ik steeds in een bibliotheek te gaan studeren of indien mogelijk op school. Als je mensen om je heen ziet is het makkelijker om “te laten zien dat je echt aan het studeren bent en echt een fantastisch goede student bent”. Zo zal ik morgen met twee girlfriends van school waarschijnlijk een dag lang in de refter vertoeven op zoek naar ons concentratievermogen en het studeren van die leuke vakken waaronder workflow!

Chocolate... 2

Heb jij zelf ook nog tips en dingen die jij doet om je concentratievermogen op peil te houden? Reageer dan zeker op deze post in de commentsection of via facebook en/of instagram!

 

Dag allemaal en heel erg veel succes!

Asalamoe aleikoem!

2 Comments

 • Chahrazad 31 May 2015 at 22:13

  Handige tips! Vooral voldoende pauzes nemen is goed. Wat ben ik blij dat ik onlangs mijn allerlaatste tentamen heb gehad. Veel succes met jouw examens!!

  Reply
  • Sarahmari.com 1 June 2015 at 12:01

   Dankjewel Chahrazad! Ik hoop dat je erdoor bent, zal ook wel zijn inchallah! 🙂

   Reply

Leave a Comment