Nieuwe verslaving | Naaien

Zoals ik een jaartje geleden wellicht in één of andere blog heb laten vallen, wilde ik supergraag leren naaien. Het probleem hierbij was dat er geen naaimachine in het huis aanwezig was en ik niet meteen een goeie machine op de kop kon tikken. Mijn mama heeft lange tijd geleden op school genaaid en wilde dus niet dat ik teveel geld spendeerde aan een machine van €80 die dan na een maand kapot zou zijn en waar ik geen zware, dikke stoffen mee zou kunnen naaien. 

Lang leve de rommelmarkten! Mama ging eens naar een rommelmarkt waar ze een Brother naaimachine op de kop tikte voor – hou je vast – €15(!). Ja, ja, vijftien euro voor een machine inclusief voetjes, spoeltjes, superveel naalden van Schmetz en andere benodigdheden.

Nu nog één obstakel dat overwonnen diende te worden. Mijn faalangst. Omdat ik bang was dat ik niet goed genoeg zou zijn of het me niet zou lukken, bleef de machine bijna een jaar onaangeroerd in mijn kast staan. Telkens weer zag ik een coole naai-diy op pinterest, maar waar ik niet genoeg lef voor had.

Dan kwam de wonderschone, geweldige schoonzus (geweldige mode-ontwerpster, masha’allah)  van me, die tijdens een bezoekje mijn naaimachine kwam regelen en uitleggen hoe ik precies aan het werk kon. Ze legde me uit hoe je moet inrijgen, hoe de voetjes in elkaar steken en waar je zeker op moet letten. En die awesomerd heeft zelfs stukjes stof voor me meegebracht om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Langzaam maar zeker begon ik eraan. Eerst twijfelachtig, maar nu vol zelfvertrouwen ben ik nu aan de slag met scharen, stoffen en de naaimachine. Superblij ben ik, dat ik ervoor ging!

Ik wil erg graag een diy filmen, maar ik weet nog niet goed dewelke en hoe ik het zou aanpakken, willen jullie graag zien hoe ik het doe?

Hier zijn alvast een paar dingetjes die ik gemaakt heb.

This slideshow requires JavaScript.

Volgen jullie  me ineens op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

1 Comment

  • Mariska 27 March 2016 at 15:39

    Je kan hier zo leuke dingen mee maken! Veel plezier!

    Reply

Leave a Comment