Nieuwe start | Januari challenge

GELUKKIG NIEUWJAAR! Laten we alvast afspreken dit jaar vooral onszelf te blijven en met alle liefde die we bezitten het leven door te gaan. Nu het weer januari is en weer de ultieme periode is aan voornemens te doen, ga ik weer dagelijks proberen bloggen. Dag 1: Wat zijn mijn voornemens en doelen voor het komende jaar?

Mijn doelen zijn helemaal niet meer duidelijk afgetekend. Wel weet ik dat ik heel wat moet veranderen aan mezelf. Niet meteen negatief denken! Ik heb het vooral over een change in attitude and mindset. Ik heb enorm veel meegemaakt het afgelopen jaar en mezelf niet altijd toegestaan pauze te nemen en eventjes bij te komen. Het was moeilijk en ik maakte het mezelf er niet gemakkelijker op.

Mijn doelen herdefiniëren is niet gemakkelijk, maar heb alsnog wat doelen proberen bedenken die ik dit jaar graag zou willen behalen (of verder in de toekomst) en voornemens die ik sito presto moet gaan nakomen.

Slaapritme

Hoe vaak heb ik dit al niet herhaald op mijn blog? Ik leer maar niet van mijn fouten en slaag er maar niet in een ritme op te bouwen. Af en toe lukt het me een week lang op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op hetzelfde tijdstip wakker te worden. (22-7) Jammer genoeg is er één of andere minisarah in mijn hoofd die me uiteindelijk wakker houdt, waardoor ik niet meer in mijn ritme geraak en dan weer een verstoord schema heb. Urgh.

Voornemen: Weer gaan slapen om 22u en wakker worden om 7u

img_4654

Gezonder door het leven gaan

Dan bedoel ik niet alleen op vlak van wat ik allemaal binnenspeel, maar echt op ieder mogelijk vlak. Het einde van 2016 bestond voor mij uit irritatie, degout, gemengde gevoelens en negativiteit. Hoog tijd hier afscheid van te nemen en weer enkel positiviteit mijn gedachten en leven binnen te laten.

Ook sportte ik in 2016 bijna niet meer. Er was een periode voor mijn operatie dat ik af en toe nog ging lopen, maar nadien was dat echt niet meer mogelijk door de pijn. Ik denk dat ik er klaar voor ben er weer in te vliegen en zal dus vanaf heden weer iedere morgen gaan fietsen en dan 2 km lopen! Yes we can!

Voornemen: Negativiteit niet meer toelaten en meer gaan lopen/sporten!

Post

Ik wil enorm graag weer lekker ouderwets post gaan opsturen. Onverwachte, lieve, handgeschreven brieven opsturen naar iemand waar ik enorm veel van hou en waarvan ze weet dat ik haar enorm apprecieer (pas op, kunnen meerdere gurls zijn). Afgelopen weken heb ik heel wat kaartjes en briefjes de post op gedaan en dat heeft me doen beseffen dat dat een uitstervende zaak begint te worden. Wie gaat er nog handgeschreven brieven opsturen binnen dit en 10 jaar? Juist ja, ik.

Voornemen: Handgeschreven brieven opsturen!

Thanks Maxine <3

Thanks Maxine <3

Sparen

Geld opdoen, daar ben ik een pro in. Jammer genoeg is dit niet altijd even goed en ben ik altijd meteen weer blut. (terwijl hetgeen ik kocht eigenlijk wel nodig was). Ik zag een poosje geleden een afbeelding op pinterest met een supercool idee! Iedere dag steek je een centje in een pot. Dat bedrag verhoogt iedere dag met 1 cent en op die manier bespaar je op een jaar iets van een 600 euro. Strak plan!

Voornemen: Geld in een pot stoppen en opsparen

Minder procrastinaten

IK HAAT DIT. Dan wil je starten aan een belangrijke opdracht of taak, heb je er geen zin in en moet je alles lastminute snel uitvoeren. Dan lukt het meestal wel gelukkig en krijg ik het klaar, maar de stress die ermee gepaard gaat én het laat naar bed gaan hierdoor. Waar ik nog slecht in ben is focussen. Ik ben meestal supersnel afgeleid, waardoor ik mijn focus nooit kan houden op hetgeen waar ik mee bezig ben. Gelukkig is het de laatste tijd veel beter en werk ik meteen aan opdrachten en plan ik ze in, maar toch kan het beter. Right?

Voornemen: Planningen maken en naleven voor opdrachten en taken (school en werk)

Meer bloggen en youtuben

YES PLEASE. Soms mis ik het bloggen zo hard, dat ik niet eens kan starten zonder me schuldig te voelen dat ik zolang niets heb neergeschreven. Uiteraard ben ik continu achter de schermen bezig voor mijn blog, maar is het gewoon enorm moeilijk er elke dag weer aan te denken een blogpost te schrijven.

Gelukkig compenseerde ik met mijn youtubekanaal. Daarop zijn heel wat vlogs online gekomen en ben ik ook bezig geweest met het filmen van tutorials.

Voornemen: Meer bloggen en hier tijd voor maken

Gelukkig zijn met wat ik heb

Hamdoelilah, denk ik altijd. Dankbaar zijn om alle gunsten die ik gegeven werd en alle liefde en vriendschap die ik heb mogen ervaren het afgelopen jaar. Ook zal ik meer doe’a doen en nog meer bidden voor alle leed op deze wereld en dat die moge stoppen inchallah.

Voornemen: Meer doe’a (smeekbeden) en appreciatie tonen

 

Ik wens en hoop dat 2017 het jaar wordt van vernieuwing, herstel en geluk. Dat iedereen lief mag hebben en dat iedereen gelukkig is. Dat de wereld een mooie plek wordt en dat er vreugde in overvloed komt. Een gelukkig nieuwjaar gewenst (ook al vier ik het zelf niet).

 

Check ook eens mijn instagram en facebook en youtube.

Dikke kus

Asalamoe’aleikoem

3 Comments

 • Marushi 1 January 2017 at 12:33

  Nog een gelukkig nieuwjaar gewenst! En succes met je doelen! -x-

  Reply
  • Sarahmari.com 1 January 2017 at 12:36

   Dankjewel! Hetzelfde voor jou! Hopelijk komen al je wensen uit en behaal je alle doelen! 🙂

   Reply
 • Alaoui Jamila 1 January 2017 at 15:20

  Succes!!❤️❤️❤️

  Reply

Leave a Comment