Art Ramblings

Hoe ik mijn talent heb ontdekt (soort van)

Minstens 3 keer per week hoor ik hoe getalenteerd ik wel niet ben en hoe ik daar echt iets mee moet gaan doen. Ikzelf vind mezelf niet perse getalenteerd, want veel oefening baart een soort van kunst in mijn geval. Het heeft me jaren geduurd te komen waar ik nu ben door te observeren, maar slechts enkele maanden om het praktische onder de knie te krijgen, dat aspect kan je misschien wel talent noemen dan.

Inieminie Sarah

Al van kleinsafaan vond ik het geweldig te tekenen, verven, schilderen en dingen te knutselen. Het was voor mij een vorm van uitdrukken, wellicht omdat ik niet de meest geliefde persoon op aarde was (ik werd nogal wat gepest). Wanneer het vrijdagmiddag was op school, was het altijd tijd voor knutselen. Ik blonk vaak uit en vond het dan ook erg leuk wanneer de juf me vertelde dat het er supergoed uit zag.

Ook thuis tekende en kleurde ik erop los. Waren er geen stiften of kleurpotloden beschikbaar? Dan was ook een gewone pen een goed medium of wat dacht je van een stuk baksteen op straat. De muren van het appartementsblok stonden vol met mijn geteken en geschrijf met krijt en stenen.

Vanaf het ogenblik dat ik naar de bibliotheek ging, nam ik niet alleen leesboeken en strips mee, maar ook tekenboeken. Boeken waarin stap voor stap beschreven staat wat je moet doen en hoe je het moet doen. Hoe je bepaalde lichthoeken kan stimuleren en hoe schaduwen vallen en je ze moet overbrengen op je blad papier. Ik vond dit helemaal geweldig.

And then there was light

In het vijfde middelbaar gaf mevrouw Carota ons de opdracht een schild te ontwerpen voor de rederijkers. Ik was meteen enorm enthousiast en haalde acrylverf, een pallet en penselen van de Lucascreativ. Als meest creatieve persoon in mijn groepje nam ik hierover de leiding en ging ik erop los. Jammer genoeg heb ik hier geen foto’s meer van, maar het schild zag er prachtig uit!

Deze kans heeft me doen beseffen dat ik echt wil blijven creëren en creatief bezig wil blijven zijn. Verf, tekenen en illustreren, dit moment besefte ik dat ik het beter kon dan mijn vrienden en dat ik misschien wel wat talent had. Voor mij was het dan een no-brainer dat ik grafische en digitale media ging studeren aan de AP-hogeschool. Mijn studiekeuze was de makkelijkste van alle studenten, want ik wist het meteen.

De opleiding bleek jammer genoeg één grote teleurstelling te zijn, waarbij subjectiviteit de overhand neemt en kansen en motivatie de kop worden ingedrukt.

Eigen weg

Hoewel ik grafisch ontwerp studeerde, gaf dit me niet bepaald een grote invloed in wat ik doe op mezelf. Het heeft wel geholpen bepaalde dingen beter te zien en te begrijpen, programma’s goed te kunnen hanteren en kleuren bij elkaar te doen passen. Ik besloot mijn eigen weg te gaan en te blijven verven, letteren en schilderen wanneer ik maar kan.  Ik wil enorm graag een webshop starten binnen dit en twee maanden, waar ik mijn creaties, producten en ontwerpen kan verkopen aan iedereen die er wat van zou willen hebben. Naar de toekomst toe hoop ik dit te blijven doen als bijberoep en een mooi klantenbestand te hebben.

Maaaaaar dat is allemaal toekomstmuziek. Ik ben alvast enorm blij dat ik kansen genomen heb en dingen ben gestart op heel impulsieve manier.

Waar ben jij gepassioneerd om? En hoe heb jij jouw talenten ontdekt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.