Henna, Series en websites!

Vol stress werd ik vanochtend wakker en om toch te ontspannen keek ik nog wat afleveringen van Shameless en hielp ik thuis in het huishouden. Vandaag zou ik samen met nog een andere henna artieste, henna plaatsen. Waarom had ik stress? Omdat ik het simpelweg nooit eerder heb gedaan. Deze ‘fear’ bleek ongegrond, want het ging supergoed!

Henna is zo leuk en mooi! Hoe komt het nu eigenlijk dat ik een tweetal uur henna heb geplaatst bij mensen? Wel, mijn vriendinnetje Roxanne is lid van de jongerenpartij van de PVDA (partij van de arbeid) en zij organiseerden vandaag een buurtfeest voor diversiteit en tegen racisme en discriminatie. Het probleem was echter dat ze niemand vonden die henna kon plaatsen en vroeg ze mij iemand te vinden. Zelf vond ik ook niemand, maar stelde voor dit te bekijken en haar iets te laten weten. Er werd gevraagd of ik het niet zou kunnen aanbrengen en zonder na denken antwoorde ik instemmend. Fout! Zou je denken, wel ja het was wel degelijk de eerste keer voor me, maar waarom ook niet, toch?

Woensdag kocht ik henna bij een marokkaans winkeltje in de Abdijstraat, namelijk ‘Royaume Du Femme’, je vindt er superveel producten die je niet zomaar overal kan kopen. Vooral producten vanuit de Arabische wereld. Ik kocht 8 tubes henna voor €10. De normale prijs bedraagt €1,50, een roze doosje met daarin ook een tube (€1,50), een doosje poederhenna (€1,50) om deze zelf klaar te maken en nog een spuitje (€1,00) om deze henna aan te kunnen brengen.

IMG_3408

Geel is voor hennatattoos

IMG_3407

Groen is voor henna in het haar te gebruiken als kleuring.

IMG_3415 IMG_3414 IMG_3413 IMG_3411 IMG_3410

Oefenen deed ik sinds twee weken al met een dikke stift op lieve Emile en Britt en voor ‘echt’ oefende ik op Evelyn de woensdag en ook op Emile. De creatie van Evelyn is hieronder te vinden.

De eerste keer dat ik het bij iemand anders deed dan mezelf, supertrots op het resultaat, ook al was het best nog wel rommelig toen.

De eerste keer dat ik het bij iemand anders deed dan mezelf, supertrots op het resultaat, ook al was het best nog wel rommelig toen.

Gelukkig heb ikzelf ook 2 handen (al hamdoelilah) en maakte maar wat op mijn linkerhand. Mijn eerste  creaties trokken daadwerkelijk nergens op, te dik opgelegd, niet goed/mooi whatever. MAar er was echt een duidelijke evolutie te bemerken!

WIN_20150504_142708 WIN_20150504_212155 WIN_20150504_155046  WIN_20150504_150118

Knipsel

Mijnlaatste creatie op mezelf (een beetje rommelig, maar ik liet mezelf helemaal gaan!)

 

 

 

Op het evenement van vandaag zou ik samen met een ‘professional’ henna moeten gaan plaatsen, namelijk samen met Maryam van Henna Antwerpen. Super geïntimideerd was ik toen Roxane me dat liet weten, maar gelukkig is alles goed verlopen. Ik moet zeggen, mijn creaties waren top. Iedereen was tevreden en Maryam was echt een schat! Dankjewel Roxanne voor de ervaring en dankjewel Maryam voor het gezelschap!

henna

Genoeg hierover! Supergeweldig was het zeker en vast!

Jammer genoeg moet er vandaag ook nog gewerkt worden aan de website. Voor school hebben we de opdracht een website/portfolio voor onszelf te maken. Mijn kennis over HTML en CSS zijn eigenlijk supergoed, alleen weet ik niet goed wat ik wil. JS zal nog een ramp worden, maar dat zijn zorgen voor later 😀

Weer een week lang les, damn, maar dat komt in orde. Het zijn maar drie lesdagen die we gemakkelijk kunnen overleven!

Binnenkort komt er trouwens een hele leuke Swap aan via de facebookgroep! Stay tuned.

 

Volg me op mijn Facebookpagina en via instagram en ontvang leuke updates i.f.v. mijn blog en mijn persoonlijke leven (supersaai hoor!)

Dikke kus
Asalamoe aleikoem!

4 Comments

 • Sahar Ahmed 10 May 2015 at 21:51

  Wat leuk dat je dit hebt gedaan! Ik vind het zelf nog moeilijk om zelf henna te zetten 🙂

  Reply
  • Sarahmari.com 10 May 2015 at 22:41

   Goed oefenen en je komt er wel, vaak is volharding het enige je nodig hebt en geloven in jezelf! 😀 Succes ermee 🙂

   Reply
 • moois van me 11 May 2015 at 13:19

  dat ziet er al behoorlijk goed uit hé ! Komt wel goed als je dat nog veel oefent denk ik 😉

  Reply
  • Sarahmari.com 11 May 2015 at 14:11

   Het zag er echt supermooi uit tijdens dat evenement! Misschien probeer ik het binnenkort wel eens op een chinese vrijwilliger en film ik het tegelijk 🙂 Dankjewel 🙂

   Reply

Leave a Comment