Geen makeup?

Minstens twee keer per week krijg ik dé vraag. “Gij kunt da keigoe! Waarom doe ge da dan ni op uzelf?”. Deze vraag/opmerking beantwoord ik meestal door te zeggen dat ik simpelweg geen tijd heb daarvoor of is er meer?

1. Moet dat echt?

Ik vraag me constant af wat de obsessie is met opgemaakt zijn. Moet ik me echt elke dag opdutten om drie uur in de les te zitten en dan weer naar huis te gaan? Moet dat echt?

2. Geen tijd

Als studente grafische en digitale media ben ik bijzonder druk bezig met superveel taken en projecten. Vaak slaap ik in tegen 1 uur ‘s nachts om vervolgens weer wakker te worden om 7u ‘s morgens. Dan ben je zo moe dat je blijft door-snoozen (iedereen kent dit) en plots heb je nog maar een kwartiertje tijd voor jouw bus vertrekt.  In die 15 minuten is er geen enkel moment waarin ik tijd heb mijn ogen te doen.

3. Zootje

Mijn klungeligheid en ik zijn niet van elkaar af te scheiden. Vaak zal je me dan fail na fail na fail zien meemaken. Dit ook met makeup. Zo heb ik vorig schooljaar eens een winged eyeliner aangebracht in de ochtend, maar zo vergeetachtig ik ben vergat ik dat ik iets had aangebracht met als gevolg dat ik een hele dag zorgeloos in mijn ogen wreef. Bij thuiskomst zag ik plots een panda in de spiegel, jups dat was ik! Of hey weet je nog die lippenstift? Die zat na een uur niet meer op de lippen, nee die was helemaal uitgesmeerd op de mouw van mijn witte trui.

 

 

4. Aandacht

Iedereen vindt aandacht leuk, ongetwijfeld! Wie vindt het nu niet leuk wanneer mensen vragen hoe je iets hebt gedaan of dat er iets echt goed uitziet. Je krijgt dus wel degelijk complimenten. Alleen kan ik hier niet goed mee overweg . Bij complimenten lag ik vaak maar wat onwennig, zeg ik danku of zeg ik “ik heb maar wat uitgeprobeerd” of “ik zag er supermoe uit en probeerde mezelf wat te camoufleren hiermee” zoals je ziet uitvluchtjes.

5. Onbekende

Soms wanneer ik net een keer wat heb aangebracht (zelfs gewoon thuis in mijn eigen kot) kijk ik in de spiegel en vraag ik me af wie ik nu eigenlijk ben. Heh, ben ik dat daar  in de spiegel? Nee dat kan niet! Maar jawel hoor, blijkt dat ik dat ben. Klinkt dit bizar? Wel ik vind dat dit vrij simpel te verklaren valt. Je ziet jezelf elke dag als een bepaald iemand en verandert jezelf dan in iemand anders. Al is het een ‘betere’ versie van jezelf. Daarmee leven is niet altijd plezant denk ik. Als ik naar mezelf kijk in de spiegel zie ik het liefst Sarah met haar onopgemaakte ogen en gezicht!

6. Zelfbeeld en acceptatie

Het vorige brengt me tot het volgende : het zelfbeeld. Mijn zelfbeeld heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen. Tot 3 jaar geleden vond ik mezelf niets anders dan een mislukkeling, tot ik mijn ‘talenten’ of beter gezegd mijn interesses ontdekte. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd  dat ik gelukkiger werd, maar ook dat ik nu echt mijn ding kan doen. Ook heeft dit ervoor gezorgd dat ik gelukkig ben met de persoon die ik geworden ben en met hoe ik eruit zie. Dit zorgt ervoor dat ik mezelf zo goed heb geaccepteerd, dat ik blij ben met wie ik in de spiegel zie. Ik denk dat ik wat minder gelukkig zou zijn als ik dag in, dag uit een hele laag makeup op mijn gezicht zou hebben om dit vervolgens allemaal eraf te halen om dan te zien hoe ‘lelijk’ of ‘gewoontjes’ ik er wel niet uitzie. Om die reden zou ik dus geen makeup dragen. Wel draag ik dagelijks een lippenbalsem en soms eens een hele lichte oogschaduw om toch iets van ‘mooiheid’ te hebben op de oogjes.

7. Instagram

Mijn ‘makeupcreaties’ post ik altijd op instagram, hoewel ik afgelopen tijd heel wat minder heb gedeeld. Het is altijd leuk om likes te krijgen, reacties en volgers, maar toch raak je geïntimideerd door al die geweldige makeup artists.

https://instagram.com/creativitycove/

2 voorbeeldjes vanop instagram

 

 

Dit zijn dus 6 redenen dat ik geen makeup draag. Ik voel me er niet altijd even goed bij dit te doen e heb hier geen tijd voor. Zo simpel is het eigenlijk. Ik heb respect voor zij die het elke dag weer kunnen aanbrengen en mooie creaties naar buiten brengen of zij die dit dragen omdat zij het willen. Ieder zijn ding! 🙂

 

Tot morgen! Daag!

Asalamoe aleikoem

6 Comments

 • Engelina 27 April 2015 at 21:29

  Goede redenen toch ! Je ziet er ook prachtig uit zonder make-up.

  Reply
  • Sarahmari.com 27 April 2015 at 21:32

   Zo lief! Dankjewel Engelina! xx Je bent een engeltje (zo cheesy!)

   Reply
 • Jenny 27 April 2015 at 22:59

  Leuk dat je hier een blog over schrijft. Weer eens wat anders dan meiden/vrouwen die juist wél (en alleen maar) over make-up en mode schrijven.

  Zelf maak ik me bijna nooit (meer) op. Sommige mensen vinden dat raar, maar ik voel me er goed bij.

  Reply
  • Sarahmari.com 27 April 2015 at 23:06

   Dat is natuurlijk het belangrijkste, jezelf goed voelen! Wat anderen denken is niets meer dan een mening en deze hoeft niet perse de jouwe te zijn 😀

   Reply
 • annajirina 27 April 2015 at 23:03

  Wat een leuk stukje, goed geschreven! Ik slaap liever ook wat langer, zeker in periodes dat ik maar weinig kan slapen door deadlines. Ik vind het leuk om make-up te gebruiken, maar ik draag het denk ik vaker niet dan wel. Gewoon geen zin in soms! x

  Reply
  • Sarahmari.com 27 April 2015 at 23:05

   Inderdaad en soms is dat moelijk uit te leggen ;D

   Reply

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: