Freedom Pro HD Brow Palette | Review

Wenkbrauwen. Ze bestaan in alle vormen, diktes en stijlen en zijn een echte trend de laatste jaren. Lange tijd liepen de meeste mensen rond met dunne streepjes, terwijl dikke, volle wenkbrauwen tegenwoordig geliefder zijn. Let’s test the palette!

Verpakking

Een zwarte, stevige, strakke verpakking met witte bedrukking. Het is gemaakt van karton en voelt mat aan. Op de voorkant staan het merk met de benaming van het palette en op de achterkant staan de ingrediënten per product in het palette.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 01.10.07 Schermafbeelding 2016-08-16 om 01.10.13

Eens je het doosje opent zie je zes kleine pans die het poeder bevatten die je in je wenkbrauwen dient aan te brengen, alsook een wax/primer, een highlighter, een kwastje (was ik meteen al kwijt -ooops-) en ook een paar wenkbrauwstencils. De kleurtjes zijn elks verdeeld is twee delen en passen bij vrij veel verschillende huidskleuren.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 01.10.19

Binnenin krijg je ook een grote spiegel, wat altijd superhandig is!

Product/swatches

Zes duo’s bestaande uit twee kleurtjes om een zo perfect mogelijke wenkbrauw te creëren. Het poeder is vrij gepigmenteerd in gebruik met de wax en werkt erg goed. Op zichzelf is die niet extreem gepigmenteerd, maar geeft toch nog een vrij mooie dekking. De wax werkt vrij goed en zou een lasting power moeten hebben.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 01.10.33

Er zijn zowel warme als koelere tonen in het palette, wat het makkelijker maakt voor iedereen een kleur te vinden.

Schermafbeelding 2016-08-15 om 23.30.25

Gebruiksaanwijzing

 1. Stencil
  De stencils vind ik persoonlijk wat nutteloos en enorm dun. Ze zouden goed zijn indien je sectie per sectie werkt, maar dat lijkt mij wat omslachtig. Je duwt deze dus op je wenkbrauw, waar je je wenkbrauwen voller wilt doen uitschijnen.
 2. Kwastje
  Het kwastje dat erbij zat was vrij zacht met toch enige hardheid in. Mijn wenkbrauwen zouden er niet veel aan hebben, aangezien ze vrij stug en wild zijn. Mensen met weinig haren of niet-wilde wenkbrauwen kunnen er hoogstwaarschijnlijk wel mee werken.
 3. Wax
  De  wax is een leuke extra. Je dient deze aan te brenge alvorens de poeder aan te brengen. Dit zorgt voor een intensere applicatie en doet je wenkbrauwen er erg strak uitzien. Je brengt deze met het kwastje of gewoon je vinger aan, over het stenciltje.
 4. Wenkbrauwpoeder
  Eens je de wax hebt aangebracht, kan je beginnen met het invullen van je wenkbrauw. Het poeder breng je aan met je kwastje op de juiste manier. De binnenkant van de wenkbrauwen hebben de lichtere kleuren van het duo nodig en de buitenkant/staart van je wenkbrauwen de donkere kleur.
 5. Wax
  Vervolgens kan je wat wax aanbrengen onder je wenkbrauw met je kwastje (wel eerst schoonmaken). Hiermee kan je je wenkbrauw wat opschonen en strakker maken en leg je meteen al een basis voor de laatste stap.
 6. Highlighter
  Als laatste breng je de highlighter zachtjes aan met een fluffy kwastje (je vingers zullen de highlighter veel te intens aanbrengen, waardoor je met een roze vlek zal zitten). Je kan de highlighter trouwens prima gebruiken als een oogschaduw!

Eindoordeel

De pigmentatie in combinatie met de wax is zeker en vast een tien op tien waard. De stencils vind ik wat nutteloos en het kwastje vond ik matig. De wax werkt goed en de highlighter is enorm gepigmenteerd! I like it, en zal het nog vaak gebruiken!

Het palette kostte €6,99 en ik kocht hem bij Kruidvat. Hij is zijn geld zeker en vast waard.

Hebben jullie deze al eens uitgeprobeerd? En wat vonden jullie ervan?

Check ook eens mijn instagram en facebook en youtube.

Dikke kus

Asalamoe’aleikoem

4 Comments

 • Mariska 16 August 2016 at 12:53

  Je kan er wel wat moois mee maken zie ik :O handig ook al die verschillende kleuren, zit altijd de goede erbij 🙂

  Reply
  • Sarahmari.com 16 August 2016 at 14:09

   Ja klopt! Ik vind het vooral handig, aangezien ik af en toe mijn vriendinnen opmaak en ze hebben niet allemaal dezelfde huidskleuren. Op deze manier kan ik matchen en dat is zo handig!

   Reply
 • Jana 16 August 2016 at 19:09

  Wow je wenkbrauwen zijn on fleek! precies wel een goed product, en goede skills zullen ook wel helpen haha 🙂 leuke post!

  Reply
  • Sarahmari.com 16 August 2016 at 22:49

   Ooh dankjewel! Mijn wenkbrauwen zijn pure naturel en dat poedertje werkt er enorm goed in. Een favoriet van me geworden! 😀

   Reply

Leave a Comment