Essence Brow Gel Colour & Shape | Review

Vorige vrijdag ging ik Kruidvat in voor het kopen van wat cadeautjes voor mijn vriendin die jarig was en die avond een feestje gaf. Ik vergat dit natuurlijk en last minute kocht ik nog wat leuks voor haar. Zo zag ik daar ook de Brow Gel van Essence liggen en vroeg ik me af of deze zijn werk wel zou doen. Ik nam hem mee en test hem eventjes voor jullie!

Verpakking

De Brow gel zit in een rond, glazen potje met een plastic schroefdop. Dit werkt fijn en is erg praktisch. Er zit 0,1fl.oz in het potje, wat gelijk staat aan net iets meer dan een halve theelepel. Veel is het niet, maar dat is standaard bij zulke productjes. Je doet er lang over om het op te krijgen.

Sarahmari

Kleuren en pigmentatie

De kleur die ik nam was de enige die beschikbaar was. Het heet 01 Brow en ik vroeg me meteen af of het niet te licht zou zijn voor mijn wenkbrauwen en niet te donker voor blonde meisjes. Het heeft een koele ondertoon en zou uiteraard staan bij getinte meisjes (of jongens), die donker haar hebben.

De gel voelt aan als een romig oogpotloodje dat je hebt geplet, maar ik vind het persoonlijk net wat te weinig gepigmenteerd. Het geeft naar mijn mening net niet genoeg af voor mijn wenkbrauwen. Dit kan wel in het voordeel liggen van lichtgekleurde wenkbrauwen en mensjes die hun wenkbrauwen er natuurlijk willen laten uitzien.

Sarahmari-2

Sarahmari-5 Sarahmari-4

Naar mijn mening deed dit product het goed qua inkleuren, maar toch zijn er plekjes in mijn wenkbrauw waar het net niet genoeg aanbracht, werd geblend en dekte. Dit vind ik wel jammer. Ik gebruikte trouwens het borsteltje van Essence dat bedoeld is om je wenkbrauwen mee aan te tekenen en je eyeliner op te doen.

Ik heb deze een hele dag in mijn wenkbrauwen laten zitten,niemand merkte op dat  er wat anders was en ik kreeg ook complimenten dat mijn wenkbrauwen er goed uitzagen.

Zonder met

De gel geeft dus net niet genoeg dekking naar mijn zin, maar dit zorgt wel voor een natuurlijke invulling. Dit is perfect voor de personen die lichte makeup willen dragen en of net begonnen zijn met makeup.

Het kost €2,99 en je kan het vinden bij de Kruidvat en is ideaal voor zij die het graag natuurlijk houden of wat lichtere wenkbrauwharen hebben dan ik!

Wauw het was wel heel erg lang geleden sinds ik nog een review heb geplaatst! Ik heb de smaak weer te pakken, dus hou je klaar voor een wekelijkse review!

Volgen jullie  me ineens op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

4 Comments

 • Mariska 25 April 2016 at 13:23

  Ik zag ‘m volgens mij ook maar in 1 kleur liggen, dat is jammer. Op zich prima om je wenkbrauwen mee in te vullen maar had dus beter gekund.

  Reply
  • Sarahmari.com 25 April 2016 at 15:10

   Ja klopt, ik vind het net ietsje te licht naar mijn goesting :/

   Reply
 • Lotte | make-up junkie 25 April 2016 at 16:29

  Vind het bij jou een mooi natuurlijk effect geven! Voor mij is die helaas te warm van kleur waardoor ik er helemaal niks mee kan. Gelukkig kon mijn buurmeisje er wel wat mee anders was die zo de prullenbak in gegaan 🙁 Jammer want de make me brow is wel echt heel fijn!

  Reply
  • Sarahmari.com 25 April 2016 at 16:51

   Ik vond hem net erg koel! 🙂
   Heel erg jammer inderdaad :/ Dan heeft je buurmeisje er toch nog wat plezier van 🙂

   Reply

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: