Dag 3: Quote it up

Derde dag is aangebroken. Ik dien vandaag mijn favoriete quote met jullie te delen en te vertellen waarom het mijn favoriete quote is. Persoonlijk is dit artikel eigenlijk wel, want er zijn zaken waar ik niet zo veel over spreek, maar who cares. Right?

blog

Mijn favoriete quote is ongetwijfeld onbestaande. Meerdere quotes lees ik graag en leef ik naar, maar als ik er eentje moet kiezen is het wel de deze:

“Once you replace negative thoughts with positive ones, you’ll start having positive results.”

Deze quote vind ik erg inspirerend en doet me telkens weer opleven als het weer wat minder gaat. Vaak als er iets mis gaat, denk ik dat ik deze negatieve situatie verdien. Dat ik niet beter kan dan datgene dat mis ging.  Dat ik eigenlijk niet veel beter ben dan de persoon die het liet mislukken. Is dit een slechte gedachte? Absoluut. Ik heb al heel erg lang last van faalangst/anxiety, paniekaanvallen en de angst niet goed genoeg te zijn, enzovoort.

Deze quote lijkt simpel, maar is best wel moeilijk in de praktijk om te zetten. Heel erg groot heb ik deze afgedrukt en boven mijn bureau gehangen (naast: “Dreams don’t work, unless you do”) en het zet me telkens toch wel aan om positiviteit te halen uit negatieve situaties. De allerbeste leerkrachten Meyvis en Eyckerman leerden mij om te gaan met bepaalde situaties die me van slag kunnen zouden brengen. Van mindfullness tot het relativeren van negatieve situaties.

Ook het geloof dat alles om een reden gebeurt helpt me tegenwoordig ook echt om dingen te kunnen doorstaan.

Dus zolang je uit negatieve situaties, positieve dingen kan halen, komt het allemaal weer goed met je inchallah (Als god het wil).

 

Et Voilá, artikeltje drie dat net iétsje persoonlijker is dan anders. Herkennen jullie jezelf hier ook in? Dat je veel te slecht denkt over jezelf of bepaalde situatie en deze je doet neerhalen?

Alvast bedankt voor het lezen, morgen deel ik mijn angsten met jullie. Yeeeeeeey

Volg je me ook op instagram en facebook?

 

Dikke kus

Asalamoe’aleikoem

No Comments

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: