Dag 29: Slechte gewoonten

Ken je het? Je wilt eraan beginnen en denkt: “Nu is niet zo een schoon moment, als het 30 na is, dan zal ik beginnen.” Ondertussen is het 31 na, maar kan je niet beginnen omdat het niet een mooi, schoon getal is en wacht je tot er een nieuw uur is aangebroken. 

Nog drie te gaan en dan weer op regelmatige basis “normaal” bloggen. Vandaag deel ik mijn slechtste gewoonten met jullie. Gewoon, zomaar, omdat het moet van de challenge!

Dus zoals je in de intro kan lezen heb ik de slechte gewoonte zaken uit te stellen. Nu is het al heel wat beter dan vroeger, maar toch stoort het me nog als ik niet meteen ergens kan aan beginnen omdat ik mezelf tegen hou.

Ik deel vijf zaken waar ik me aan erger van mezelf:

 1. Uitstel gedrag:
  Telkens weer wacht ik op het uur dat er op volgt om toch maar te beginnen. Of heb ik een planning, stuur ik deze zelf in de war. Ik haat mezelf erdoor en hoop dat dit snel wat beter wordt!
 2. Nagelbijten
  Hoewel ik nu weer drie weken clean ben, vind ik het nog steeds vervelend wanneer ik mezelf dat ik op mijn nagels aan het bijten ben.
 3. Geldverspilling
  Niet zo zeer in de zin van ik verspil te veel geld over het algemeen, maar ik geef zeker en vast te veel uit aan make-up. Telkens wanneer ik in de Kruidvat sta denk ik “Hé, dat kleurtje heb ik nog niet en wil ik hebben.” Oooops
 4. Chaotische kamer
  Mijn kamer is in geen geval één van de properste, maar ook geen stort. Ik steek erg weinig tijd in het opruimen ervan, omdat ik er zo weinig tijd in besteedt en ook niet veel tijd heb voor het opruimen ervan. In het weeken kan je verwachten dat ze proper is, maar tijdens de week oesje.
 5. Onregelmatig voedings- en slaappatroon
  Ik slaap en eet sinds jaren onregelmatig. Hoewel mama altijd probeert op hetzelfde uur het eten klaar te zetten, eet ik niet altijd mee. Soms eet ik ‘s middags al warm en kan ik thuis niet meer eten. Of het komt ook voor dat ik gewoonweg geen honger heb als ik van school kom, dus eet ik ook niet mee. Slapen doe ik nauwelijks nog en daar MOET een verandering in komen. Daar zál ik een verandering in brengen. Deze vakantie ben ik al (bijna) elke dag om 22uur mijn bed ingekropen, yeeey!

Welke dingen doen jullie die niet al te oké zijn volgens jullie?

Volgen jullie  me ineens op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?
Asalamoe aleikoem
Dag dag

No Comments

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: