Dag 22: Kinderboek

Echt favoriete boeken heb ik nooit niet gehad, want er is teveel goedheid in de bibliotheek.

De boeken die ik het liefst las, waren boeken over verboden liefde, huiselijk geweld en misbruik. Deze boeken maakten telkens wel iets los bij mij. Zo heb je boeken die me echt deden huilen of me boos maakten.

Alle boeken van Dirk Bracke heb ik in één adem gelezen en telkens er een nieuw boek werd aangekondigd, viel ik de secretaresse van de bibliotheek meestal lastig tot het boek in kwestie aankwam.

Ook Carry Slee haar boeken verslond ik. Geweldig vond ik het dat ze de hot or not, lover of loser,… series had en ik vond het echt een leuk idee dat je zelf je einde kon “kiezen”.

Natuurlijk kan onze lieve meneer De Bel ook niet ontbreken. Zijn boeken waren de beste die ik ooit las. Veel fantasie en toch nog een kern van waarheid. Bij zijn boeken kon ik me alles perfect voorstellen en hoopte ik zelf ook in zo’n wereld te leven als de kinderen waarover hij schreef.

Roald Dahl was een geweldige man en ik las erg graag zijn boeken!

De boeken geschreven door Corina Naranji spraken me ook  ten zeerste aan, omdat ik – toen ik deze boeken las – mezelf nog niet echt had gevonden. Haar schrijfstijl was erg goed en ik weet nog hoe geëmotioneerd ik was bij het lezen van haar boeken.

Slash-boeken vond ik ook altijd erg aangrijpend. Het zijn boeken met verhalen over mensen van mijn leeftijd toen die erg veel meemaakten en hun verhaal deelden. Deze verhalen zijn waargebeurd en slechts enkele feiten werden verdraaid. Er zijn verschillende schrijvers die hiervoor geschreven hebben en deze boeken waren al mijn tijd waard.

Mijn favorieten op een rij:

Black & Back:
Twee verschillende verhalen over de achterbuurten van Brussel, gebaseerd op het typische Romeo & Julia verhaal. Adil el Arbi heeft deze boeken verfilmd en er is heel wat commotie rond gekomen. Zelf heb ik de kans nog niet gehad om deze films te gaan bekijken, maar ik zou ook niet weten of ik dat wel zou willen. Mijn volledig beeld over de film zou dan veranderen en ik zou niet weten of dat positief of negatief zou zijn.

Speel ik hiermee vals? Waarschijnlijk wel ja, maar 3x Bracke is een verzameling van drie verschillende verhalen (ook afzonderlijke boeken) geschreven door Bracke verzameld in één  boek. De drie verhalen die daarin zitten zijn: “Een vlieg op  de muur.”, “Straks doet het geen pijn meer.” en “Henna op je huid.”
Het tweede verhaal was een erg emotioneel zwaar verhaal over een meisje dat misbruikt werd door haar vader. Het eerste verhaal ging over jongeren die in drugszaken terecht kwamen en het verhaal “Henna op je huid” gaat over een Marokkaanse die eigenlijk in het typische, stereotype verhaal verwikkeld zit. Ze wil graag alles doen wat haar vriendinnen ook mogen, maar mag niet van haar vader die haar wil uithuwelijken.

Bangkok Boy, Gelukvinder, Gebroken Glimlach, De stalker, Mijn ex, Mijn stalker; dit zijn boeken die ik nog las in de tijd voor ik echt overstapte op de volwassenen.

Tot de dag van vandaag lees ik af en toe nog eens een ‘puberverhaaltje’, omdat ze toch wel herkenbaar zijn soms.

 

Welke boeken lazen jullie graag?

Volgen jullie  me ineens op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

 

No Comments

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: