Dag 16: Droomjob

Toen ik nog erg jong was, had ik al erg veel achter de rug. Samen met mama en grote broer hebben we van alles doorstaan. Door alle gebeurtenissen voelde ik me geroepen mensen te helpen met problemen. Ik beeldde me in dat ik op een kantoor werkte en dat men dan binnen zou komen, me hun verhaal zouden vertellen en ik hen hielp. Ik schreef dan telkens in kippenpoten het ‘probleem’ op, de naam van de hulpbehoevenden en een oplossing. Dát is wat ik zou worden!Een therapeute of een psychologe, dat ging het worden. Met die toekomstvisie groeide ik op en deed ik mijn best op school. Alles wat ik doorheen ging jaren aan een stuk, versterkten mijn visie. Ik moest en zou het halen.

Jaren gingen voorbij en steeds vond ik andere dingen leuk en begon ik mijn toen zo sterke visie opzij te schuiven, “omdat ik toch ook iets anders kon willen?”.

Een beetje inzicht:

Ik studeerde humane wetenschappen aan de middelbare school en was tot één van de laatste maanden van het laatste jaar onzeker over mijn studiekeuze. Elke avond op de bus naar huis viel ik Julie lastig met mijn gedachten. Mijn anxiety kende toen een hoogtepunt en het was erger dan ooit. Super onzeker over alles en het werd alleen maar erger. Ik wilde ofwel in de sociale sector verder, ofwel in de grafische sector. Ik woog alles tegen elkaar af en besloot toch maar voor grafische te gaan en sociale sector voor de toekomst te laten.

De leerkrachten hielpen me in mijn keuze en ik werd gesteund door het CLB. Met grafisch ontwerp wil ik graag mezelf sterker ontplooien en ik moet zeggen dat ik heel wat heb bijgeleerd.

Fotografe zie ik zeker en vast zitten om als beroep uit te oefenen en daar ga ik dan ook voor. Deze richting is misschien niet fotografisch, maar het is zeker en vast mooi meegenomen. Blijven gaan hiervoor, hard op de tanden blijven bijten. Twee jaartjes nog en  dan ben ik er van af.

Zal ik een fotografe zijn? Wellicht, ja. Zal ik verder studeren? Ongetwijfeld wel. (Als mijn studiepunten het toestaan) Welke richting doe ik dan? Dat weet ik nog niet precies, maar hoogstwaarschijnlijk in de sociale sector.

Droomjob

Wat is nu eigenlijk mijn droomjob dan als ik niet zo goed weet wat ik wil gaan doen? Wel ik weet het zelf nog steeds niet. Ik vind alles waar ik mee bezig ben erg leuk en zie daar allemaal een toekomst in. Zoals mama altijd zegt moet ik wel eens beginnen kiezen en verder proberen gaan op één echte toekomst. Dit kan ik niet, wil ik niet, omdat er dan erg veel positieve dingen van me verloren zullen gaan. Fotografie, henna, makeup, bloggen (blijft sowieso een hobby), youtube (lijkt wel leuk als job), psychologe (kindejes helpen die het moeilijk hebben) en videograaf (want ik bewerk heel erg graag video’s en film ook supergraag.)

Zoals ik altijd zeg, ik zie wel wat de toekomst brengt. Als ik mij nu aan één bepaald ding zou houden, zou ik bijna niet meer durven bezig zijn met andere dingen en zou het me enorm frustreren als het doel dat ik me voor ogen stel niet behaald kan worden (heeft alles te maken met faalangst.)

Wat is jou droomberoep? Indien je werkt, doe je het dan ook al graag?

Laat het me weten in de comment section en volg me vooral op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

6 Comments

 • junetwonl 11 December 2015 at 18:06

  ik zie ook wat de toekomst brengt maar zou graag nog wat succesvoller willen zijn met mijn blog

  Reply
  • Sarahmari.com 11 December 2015 at 19:27

   Same here! Lijkt echt geweldig om voor mezelf te kunnen werken. Daar ben ik al zeker over 😀

   Veel succes!

   Reply
 • Sabine 14 December 2015 at 03:53

  Leuk onderwerp dit altijd 🙂 Ik worstel eigenlijk al jaren met wat ik wil, en ik ben al 30… hahaha. Ik heb leuk werk, maar is dit het écht? Ik weet het niet… ik zou graag voor mezelf werken, maar om dat op te zetten zijn middelen, waaronder geld, nodig wat ik op dit moment daarvoor niet heb. Misschien als de situatie beter wordt ik de stap durf te wagen. Maar wat dan precies weet ik ook niet. Zou ook graag fotografie doen of verder met mijn blog, maar dat is best een spannende stap! Op dit moment zou ik dat niet durven, maar misschien over een paar jaar wel. Er zijn té veel keuzes tegenwoordig haha, dat maakt het allemaal veel te moeilijk 🙂

  Reply
  • Sarahmari.com 14 December 2015 at 15:03

   Ja klopt en ik voel de stress en onzekerheid van later nu al, wat het niet zo aangenaam maakt. Ben bang om ook over tien jaar te denken:”Dit is het niet”

   Misschien vind je nog wat je wilt doen en komt het op een totaal onverwacht moment!

   Veel succes 🙂

   Reply
 • jeremy abrams 14 July 2017 at 07:22

  Rs8cgd This is something I actually have to try and do a lot of analysis into, thanks for the post

  Reply
 • this site 14 July 2017 at 08:06

  R5Aky5 Some really great info , Gladiolus I detected this.

  Reply

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: