Dag 15: reisplekjes

Oops, ik vergat te bloggen gisteren nadat ik een geweldige dag heb gehad met mijn lieve Marikaatje.Ik hoop de ‘vlog’ van die dag zo snel mogelijk te kunnen bewerken.  Maar voor vandaag deel ik alvast welke plaatsjes ik allemaal al bezocht heb en wat en wanneer en all that!

Natuurlijk begint het altijd in eigen land. Vanaf het tweede leerjaar begonnen we schoolreisjes te maken en deze waren meestal onwijs leuk.

In de lagere school zijn we in totaal 7 keer weggeweest. Het eerste jaar gingen we maar drie dagen weg naar zeeklassen, vanaf het tweede jaar was dit telkens een weekje. In het zesde middelbaar gingen we twee keer op reis als ik het me goed herinner, anders klopt er iets niet. Zeeklassen, bosklassen, fietsklassen, weer zeeklassen, nog eens bosklassen (toen altijd in Het Veen), de hoge Rielen, sportklassen en dat was het denk ik. Erg leuk is het altijd geweest, maar jammer genoeg heb ik nergens geen foto’s meer van kunnen terug vinden.

Niet alleen weekuitstappen werden gedaan natuurlijk, ook gingen we veel op daguitstap. Toen ging het nog omdat scholen zich nog niet aan een bepaald bedrag moesten houden per schooljaar. We gingen tweemaal naar Weert, Weerde, Ardennen (daa rheb ik nog een filmpje van, maar nog op oude cassetes), brussel, Antwerpen (toen echt een grote stap) en nog heel wat andere plaatsen die ik me niet goed herinner

Dan het middelbaar. In het eerste en tweede middelbaar zat ik nog op esemnegen (Nu leonardo Lyceum Pestalozzi 2). Daar gingen we in het eerste jaar op zeeklassen naar een andere plek dan st-Idesbald, maar alweer weet ik niet meer goed waar precies. Het tweede jaar spendeerden we alweer een weekje in de Hoge Rielen. Vanaf het derde tot het vierde zat ik op een nieuwe school waar men om het jaar op reis ging. In het vierde en zesde werd er alleen gereisd en zo ging ik tweemaal naar Engeland toe (ik bleef zitten in het vierde) en in het laatste jaar naar Italïe. Telkens een rondreis, wat superleuk was.

Ondertussen maakte ik vaak kleine tripjes met school of familie, naar grote steden zoals Brussel, Brugge (superleuke, schattige stad), Gent, Maastricht,.. En reisde ik jaarlijks af naar Marokko, waarmee ik kennismaakte toen ik elf jaar oud was.

Spanje, Frankrijk en Marokko zijn de drie landen waar we het meest naartoe gaan. Nederland bezoeken we ook veel, maar dat is vooral omwille van culinaire redenen (a.k.a. boodschappen doen). Het is niet zo dat we meteen naar Marokko afreizen, vaak stoppen we in Spanje en Frankrijk in sommige steden om even te wandelen en de benen te strekken. In Marokko hebben we dan weer wel de neiging om echt steden te bezoeken (als het niet té warm is). We doen elk jaar drie á vier andere steden dan het jaar voordien. Dit jaar gingen we naar Agadir, Rabat en Al Hoceima, volgend jaar gaan we (let’s hope so) naar Chefchaouen (ook wel blauwe stad genoemd) en nog wat andere steden die ik nog ga opzoeken.

Reizen is in mijn hoofd niet altijd gewoon naar een ander land en eventjes onder de zon. Reizen is meerdere culturen ontdekken en meer te weten komen over levenswijzen van andere mensen. Later hoop ik erg veel te reizen inshallah (Als God het wil) en nieuwe dingen bij te leren over iedereen.

 

Waar ben jij al naartoe gegaan?

Laat het me weten in de comment section en volg me vooral op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

No Comments

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: