DAG 10: 10 dingen die ik graag eet

Nog twintig dagen te gaan! Er zijn heel wat dingen die ik graag eet of net niet. De laatste tijd heb ik minder de behoefte teveel te eten en te blijven “boeffen” tot ik niet meer kan. Ik deel mijn top tien gerechten met jullie vandaag!

blog

 1. Pizza:
  Natuurlijk is dit mijn nummer één. Ik associeer pizza met beste vriendinnen en een leuke PLL namiddag-avond. Deze is onze traditie en daar hoort ALTIJD pizza bij!
 2. Pannenkoeken
  Sinds een jaar of twee maak ik ze altijd zelf. Vroeger kocht ik ze vooral van de winkel, maar toch was de smaak niet altijd even goed. Plots moet ik denken aan mijn vriendinnetje Sophie,waarbij ik het laatste middelbaar jaar op woensdagmiddag vaak pannenkoeken ging eten. Wat mis ik ze toch!
  https://www.instagram.com/p/2eOvTJhH6I/
 3. Arfissa
  Oke dit is misschien totaal onbekend bij mensen die niet Marokkaans zijn. Het is een gerecht bestaande uit aardappelen, heel wat gestoofde uitjes, nog vanalles en nog wat en tenslotte ook oud brood. Superlekker is het als mama het maakt en ook nog eens erg vullend. Perfect comfortfood!
 4. Bestilla
  Dit is eigenlijk een erg groot bladerdeeg’hapje’. Er kan vanalles en nog wat in zitten, maar ik eet het het liefst met vis en vermicelli gecombineerd met heel wat groentjes en kruiden!
 5. Briouat
  Ook dit zijn bladerdeeghapjes, vergelijkbaar met loempia’s. Deze zijn echter smaakvoller en vaak in een driehoekige vorm terug te vinden. Briouat vult men met dezelfde dingen als bestilla, alleen zijn deze porties hapklaar!
 6. Bastogne kandijsuikerkoeken
  Nomnomnom. Koekjes die nét wat lekkerder zijn dan de gewone lotus speculooskoekjes!
 7. Chocoladetaart
  Als ze zelf gemaakt is natuurlijk! Of gewoon van de bakker om het mezelf gemakkelijker te maken 😉
 8. Noedels
  Met garnalen en scampi’s en een erg pikante poeder zijn ze het lekkerst. Mijn favoriete noedels zijn dus niet van Aïki, gewoonweg omdat ze niet zo een groot ‘halal’ aanbod hebben. De noedels die ik eet zijn van YumYum te koop bij Dirk Van den Broek.
 9.  Pistolés
  ‘s Morgens met een lekker plakje kaas en een goede laag boter een lekker krokant pistoléetje binnenspelen is wel mijn ding ja!
 10. Marmita
  Ook weer een traditioneel Marokkaans gerecht. Deze bestaat er in vele vormen en maten en soorten, maar mijn favoriet is toch wel die marmita die mijn oma altijd maakte als we op bezoek  gingen bij haar.

Zo nu heb ik wel ineens erg veel honger, dus zal maar snel mijn pot Ben & Jerry’s bovenhalen, een leuke romcom opzetten, lichtjes aan, lamp uit en lekker ontspannen!

Morgen show ik jullie een oude foto van mezelf, (challenge nr. 26, want zoals ik al zei zal ik de volgorde niet meer volgen.) dus kijk maar al vast uit naar morgen!

Volg je me op instagram en op facebook?

Tot morgen!

Asalamoe’aleikoem

Dag dag

2 Comments

 • Famizo 3 December 2015 at 23:31

  Ik krijg honger joh. Ik mis echt familie hier in Antwerpen. Mijn schoonzus maakt echt de lekkerste msmen en briouat en bstilla. Seriously. Trouwens bij den Delhaize heb je vegetarische noodles van eigen merk, zo lekker. Alleen ik las dat er een heeel vies giftig laagje omheen zit zodat de noodles niet aan elkaar plakken. Sindsdien geen noodles meer hier in huis. I moss them.

  Reply
  • Sarahmari.com 3 December 2015 at 23:44

   Ooohn zo jammer, ik hoop dat je ze toch nog genoeg ziet!
   En die van Delhaize heb ik ooit eens gegeten, maar vond ik zelf niet zo lekker eigenlijk. Al geluk dan maar als ik dit zo lees :O

   Reply

Leave a Comment