Antwerpse Hotspottige koffiehuisjes

Verliefd, verliefd, verliefd. Dat is alles dat ik kan denken wanneer ik door Antwerpen loop. De mooie prachtige gebouwen, de oude stijlen, de (niet-altijd-zo)vriendelijke mensen en de overweldigende multi-culturaliteit. What’s not to love about it, right?  Heel erg vaak, dagelijks, kom ik in Antwerpen en treed ik telkens wel een nieuw koffieplekje binnen.

Ik deel vandaag de vijf beste (en semi-goedkoopste) plekjes in Antwerpen!

 1. Coffeelabs
  My one and only,  absolute favorite coffeeshop of all time. Voorlopig dan in elk geval. Telkens wanneer ik moet werken voor school of werk of projectjes ben ik er te vinden. Je hebt er koffie, verse drankjes, heerlijk uitziende gerechten en superlekkere cakes en taartjes. De pricerange is oké en echt nog goed te doen voor de kwaliteit die je krijgt!

  With @kraibeibi @coffeelabs_antwerp #coffee#friendship#brownie#food

  A post shared by Sarahmari (@creativitycove) on

 2. Maurice
  Samen met mijn beste vriend studeren is een traditie geworden. Op een middag hielden we het eventjes voor gezien in de Coffeelabs en besloten we naar Maurice af te zakken. Eens we daar binnen kwamen en een plekje vonden, begonnen we te beraadslagen over de ‘bar’. Qua prijs ligt Maurice erg goed en gezelligheid is ook top! Het enige jammere is dat het er enorm druk is altijd en best wel vol, waardoor werken heel wat minder gemakkelijk gaat jammer genoeg. De service is er wel goed en echt wel snel genoeg om op de tweede plaats te komen!

 3. Exki
  Ook dit is één van mijn favoriete eethuisjes/koffiehuisjes in Antwerpen. De inrichting is erg mooi en het personeel is naar mijn weten altijd al vriendelijk geweest. De prijs valt ook weer goed mee, afhankelijk van wat je koopt uiteraard én het is nog eens goed te bereiken ook! Gezond en Fair trade worden hoog in het vaandel gedragen door Exki, dus dit is ideaal voor de mensen die eerlijke producten willen consumeren!
 4. Foodmaker
  Recht tegenover de Exki zal je de Foodmaker vinden. Veel ervaring heb ik hier nog niet bij, maar ik kan je wel vertellen dat het een ietsiepietsie duurder uitvalt. Net zoals bij Coffeelabs, zal je – afhankelijk van wat je neemt- net wat meer betalen of wat minder.
 5. Panos
  Ik vind persoonlijk dat deze absoluut niet mocht ontbreken. De panos is een plekje waar je goedkoop kan gaan eten en drinken en toch nog gezellig kan gaan zitten (Bij sommige panossen alleen 🙁 ) Zo heb je bij de Panos aan de groenplaats een bovenverdieping die er toch nog iets of wat gezellig uit ziet en waar lunchen met mijn vriendinnetjes eigenlijk nog leuk wordt!

Verder heb je in Antwerpen ook nog Barnini, Kaffeenini, College Coffee, Sébastien, Caffénation en Claudette. Er zijn er nog heel wat meer, maar met al deze shops heb ik nog niet veel ervaring, dus is het stom daar een oordeel over te vellen.

Weet jij nog meer leuke plekjes in Antwerpen zijn, waar je rustig een tasje koffie/thee kan gaan drinken? Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder!

Volgen jullie  me ineens op facebook en instagram en abonneren jullie ineens op mijn kanaal?

Asalamoe aleikoem

Dag dag

2 Comments

 • Inez 20 March 2016 at 20:43

  Ik ben onlangs bij Barnini geweest met vriendinnen en kan de ‘Bar Titty’ alleen maar aanraden! Verder zou ik graag eens naar Mirlo’s gaan en Perruche staat ook nog altijd op mijn to do lijstje (maar er zit altijd te veel volk om er binnen te geraken 🙁 ).

  Reply
  • Sarahmari.com 20 March 2016 at 20:53

   Ben daar ook geweest bij Barnini, maar toen was ik niet zo happig naar meer. Misschien zat er gewoon te veel volk? Van die twee eethuisjes heb ik nog nooit gehoord,dus zal ik ze zeker opzoeken! Thanks! 😀

   Reply

Leave a Comment