5 redenen rosse centjes te doneren aan #ETRC

Wie kent de volgende situatie nu niet?Je gaat naar de winkel en dient €9,96 te betalen. Je betaalt tien euro en krijgt 4 centjes weer. Deze belanden in je portemonnee en komen er niet meer uit. Na verloop van tijd, wanneer je op zoek gaat naar een goud muntstukje van tien cent, zitten al die rosse centjes in de weg. Wat doe je er nou mee? Sommigen gooien het weg, anderen verzamelen het in een pot en nog anderen geven het jaarlijks weg aan #ETRC.

Één Ton Rosse Centjes is een project opgericht door Free Hands dat jaarlijks terugkomt. De bedoeling is dat er elk jaar een ton rosse centjes worden verzameld om zo een land in Centraal-Afrika te steunen door er waterputten te bouwen. Zo is Burkina Faso aan de beurt! Sinds 2011 loopt dit project al en nog steeds is het een groot succes. Doneren kan via de website of via de kleine tonnetjes die worden uitgedeeld vanuit het hoofdkantoor. Meer informatie vind je hier op de website of op de Facebookpagina.

Nog niet overtuigd? Hier zijn nog 5 redenen waarom je zou moeten doneren aan #ETRC

1. Be the change you want to see in the world

Hoe vaak hebben jongeren het gevoel wel niet dat ze iets willen veranderen aan de wereld, maar daar de middelen niet meteen voor hebben? Dit is je kans! Ga rond met een tonnetje bij vrienden, familie, scholen, buurt, whatever en vul jou tonnetjes met rosse centjes!

2. Obviously doe je iets goed.

Goede daden worden vroeg of laat altijd beloond. Je voelt je verlost en happy en blij en geweldig en noem maar op!

3. Blije portemonnee

Je portefeuille zal je dankbaar zijn dat je die verlost van al die rosse centjes. Like I said, ze liggen toch maar in de weg en zorgen voor heel wat schaamte aan de kassa als je je tien cent niet vindt!

4. Drinkwater

Afrika krijgt heel erg vaak te maken met droogte, daar begon heel dit project eigenlijk mee (lees meer hierover). Dit was voor Free Hands al meteen een reden na te denken over wat ze zouden kunnen doen om de lokale bevolking te helpen et voilà daar ontstond het idee waterputten te bouwen en dat kan alleen maar blijven gebeuren met jouw hulp!

5. Moet er een vijfde reden zijn?

Laten we het nu even korthouden en nog eens samenvatten: Er zullen waterputten gebouwd worden voor de armsten in Afrika Burkina Faso, zodat ze ook kunnen genieten van een glas water. Alleen hebben zij het meer nodig dan wij en kan je hen helpen door het doneren van rosse centjes die toch maar rondslingeren in je kamer, auto, zetel wherever. Je helpt er de mensheid mee en geeft jezelf een goed gevoel door de goede daad die je verricht.

Wil je een tonnetje voor op school of in de klas? Voor je familie of sportclub?

Tonnetjes zijn af te halen in de  Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout. Voor de juiste tijdstippen kan je best eens kijken op de facebookpagina.

Ik wens jullie allemaal een goede avond toe en dank jullie allemaal bij voorbaat!

byebye xx

Asalamoe3aleikoem

No Comments

Leave a Comment