30x jeugdsentiment |kinderprogramma’s

Heerlijk languit in de sofa stiekem meekijken met je broertjes of zelf op je kamer als een kluizenaar naar het scherm staren? Dat is wat bij mij helemaal niet zo zeldzaam is , stiekem meekijken naar de beste tekenfilms ooit of gewoon zelf in mijn bed ernaar kijken komt echt veel voor!

Vandaag vertel ik welke programma’s ik niet kon laten voorbij gaan na een dagje op school te hebben gezeten. Ketnet was 90 procent van de tijd de place to be. Lees je mee?

Ik vond het supermoeilijk een keuze te maken, want gooood er waren zo’n leuke programma’s vroeger 😮

1. The Rescue Rangers

Wie dit niet kent (en dat geldt voor bijna alle programma’s opgenoemd) moest zich schamen! (oke misschien niet maar hey het was wel super leuk!) Pa-pa-pa-pak ze daaaaan, rescue rangers

2. De smurfen

Natuurlijk is dit programma nog steeds een hit bij de kinderen van nu, wat het echt nog leuker maakt! Alleen vind ik de 3D versies er iets vanaf halen, de authentieke stijl zeg maar. Maar however weer een programma dat ik supergraag zag!

3. Samson en Gert

Moh seg hey, die konden we toch niet vergeten eh Gertje? Nee Samson, natuurlijk niet!

AAAARgh dit was mijn favoriete programma, ik kan samson nog steeds perfect imiteren en gewoon het geheel was zo volledig awesome! Stom dat we nooit Marleneke te zien kregen, maar who cares, we kregen een pratende hond, am I right? (vonden jullie het ook niet jammer toen samson zijn inspreker (Danny Verbiest )ermee ophield? Blijkbaar nam Berend Brokkenpap van Piet Piraat deze rol over.

4. Piet Piraat

Ahoy maatjes! Dit programma was op z’n minst gezegd zo belachelijk, maar oh zo leuk om te zien. Ik vond Steve altijd het leukste omdat hij dingen uitbeeldde en dan kon je nog zo eventjes meedenken met de andere piraten over wat hij nu eigenlijk bedoelde. Nog steeds kijk ik stiekem mee met mijn little bro’s, want té oud? Dat worden we nooit!

5. Tom & Jerry

Dit is echt een klassieker waarbij zelfs mijn vader nog steeds superhard moet lachen. No words needed!

6. Pipi Langkous!

Zij was zo geweldig en zo hilarisch! Al die zotte en slimme streken die ze uithaalde waren hands down, Goals! Met haar aapje, paard en twee beste vrienden was zij toch wel een ideaal toen ik nog een klein meisje was. Heerlijk!

7.  Goof Troop

Hier keek ik echt ELKE dag naar uit. In het weekend deden ze op tv vaak marathons van goof troop en natuurlijk was ik daar altijd als de kippen bij. ‘s Morgens vroeg 6 uur mijn bed al uit om dan ongeduldig te zitten wachten tot het EIN-DE-LIJK begon!

8. Pingu

Het feit dat dit een van de eerste 3D animaties was dat ik begon te kijken, zal eraan liggen waarom ik er zoveel van hou. Nog steeds ben ik gefascineerd door Pingu en de manier waarop ze hem hebben gemaakt, echt wauw!

9. Dag Sinterklaas

Wie in de nacht niet stiekem hoopte op sinterklaas met zijn knechtjes en Bartje Peeters, ik snap je niet.Dit programma was zo leuk om te zien en zo grappig ook!

10. Dexter’s labrotorium

Deedee was zooo irritant, ik haatte haar echt superhard! Zo hard dat ik me herriner een stuk speelgoed waar zij op stond weg te hebben gegooid om deze vervolgens dan maanden te zoeken,zonder resultaat :'(  (pain for life).

11. The new Zorro

Deze kerel wordt zo vaak vergeten en dan heb ik zoveel medelijden met hem! Jarenlang hebben mijn mama en broer me sergeant Garcia genoemd, omdat ik ooit mijn broek in mijn laarzen gestoken had in de winter en mijn broek uit mijn laarzen pofte. Ook was ik nogal mollig, dus dat maakte het plaatje compleet neem ik aan? Volgend fragment is er eentje dat nog steeds in mijn geheugen gegrift staat en nog steeds op de meest onlogische tijdstippen komt het liedje weer in mijn hoofd oppoppen.

12. Bassie en Adriaan

Dit was gewoon geweldig en geweldig en geweldig!

13. Tik Tak

Zeker de gedeelten met de schaapjes en het laatste stukje, zo de outro’s die erin werden gestopt met de mannetjes die schilderden of met de gebreide stukjes. I don’t make any sense. Deze:

 

14. Plonsters

Ik wilde deze leuke dingetjes altijd zelf maken met plasticine, dat weet ik nog heel erg goed. Zucht, het jeugdig gevoel is weer aanwezig.

15. Wizzy en Woppy

Toen ik hoorde dat één van de acteurs dood was gegaan, was echt wekenlang slechtgezind en superverdrietig. Zo erg verslaafd was ik hieraan. Oh en ben ik de enige die geïnteresseerd was in wie de eigenaar van de winkel was en waarom hij zijn beesten zo los liet gaan?

16. Boomhut

17. Big en Betsy

18. Peperbollen (oudere versie)

Samen met mijn toenmalig buurmeisje en naamgenoot deden we altijd alsof we een van de personage’s waren. Ik moest en zou natasja zijn want Fiebe was wel cool ! (crappy versie van de intro, maar een betere vond ik niet zo direct)

19. Tracy Beaker

Het meisje dat door haar moeder werd gedumpt en dat later in een weeshuis terecht kwam waar niet echt iedereen van haar hield. Haar verhaal was zo zo zo erg en zielig, dat ik echt mee huilde tijdens de afleveringen waarin ze zichtbaar depressief was.

20. W817

Wellicht klinkt ook dit programma je niet zo onbekend in de oren. Een programma waarin tieners/twintigers samenwonen en de grappigste dingen meemaken.

Na al deze programma’s zijn er nog tien grote en leuke dingen waar ik van hield:
Powerpuff girls, Beugelbekkie, De Freggels, Griezelverhalen voor ettertjes, Er was eens… , zo werkt je lichaam, Lilo &n stitch, Knabbel en babbel, Wind in de Wilgen, Winnie de Pooh, Paddington, Dommel, De Troetelbeertjes, Kermit de Kikker, De Teletubbies en de Jelly Beans.
Fieuw heb heel wat programma’s bekeken toen ik jonger was en eigenlijk kijk ik nog steeds stiekem.

 

Dit was het alweer, ik vond het superleuk terug te duiken  in de Oude doos en nog eens wat leuke herinneringen te herbeleven.

Welke programma’s keken jullie graag en welke kijken jullie nu nog steeds? Ik zou het superleuk vinden mochten er mensen hier een soort van tagachtige post van maken; Dus wie tag ik? Al mijn lezers, desnoods zelfs gewoon een videootje delen van je favoriete tekenfilmpje/kinderprogramma op je facebook en erbij zetten waarom het je favoriet was!

Tot de volgende!

Asalamoe aleikoem!

3 Comments

 • Linda 8 October 2015 at 17:30

  Haha zodra ik Rescue Rangers las begon ik al te zingen! W817 was ook mijn favoriet. En Samson en Gertje natuurlijk!

  Reply
  • Sarahmari.com 8 October 2015 at 19:24

   Het woordje rescue alleen doet me al het liedje zingen! Oooh zo’n leuke blog heb jij! xxx

   Reply
 • jake jilennanal 14 July 2017 at 05:16

  HOOjLN I think this is a real great blog article.Thanks Again. Really Cool.

  Reply

Zeg het eens met woorden!

%d bloggers like this: